NEKI MISLE KAKO JE U PITANJU KRALJ KARLO VELIKI, ALI ON JE NA SLIKAMA PREDSTAVLJEN SA PUNOM BRADOM I BRKOVIMA. KADA POGLEDATE ŠPIL KARATA, PRIMJETITI ĆETE SAMO KAKO JE KRALJ HERC JEDINI BEZ BRKOVA.

Nekoliko teorija postoji zašto je to baš tako, ali pravog odgovora na to pitanje jednostavno nema. Najbolja teorija od svih dosadašnjih je da da je on dizajnirao kao jedan dio poeme.

Kako kaže jedna legenda, kralj je imao četiri sina. Svima je mislio da podijeli nasljedstvo, svi su imali brkove, osim samo jednog sina. Zatim je on pozvao jednog umjetnika, koji će ih nacrtati sve, a ostaviti će jednog ćopavog sina bez bogatstva, jer jedini nema brkove. Tako je nastala poema o njemu.

Ipak, možda ovo nije istina, uzmite sa rezervom.

Druga teorija glasi ovako: Karlo Veliki i Aleksandar Makedonski

– ovdje teorija glasi da je muškarac imao brkove, ali kako je loša štampa bila, da je on ostao bez brkova. Ipak, neki porijeklo vide u stvarima kao što su historijske ličnosti, kao što su Aleksandar Makedonski i Karlo Veliki, iako se za ovog donjeg kažu kako je on ustvari ta ličnost, mada je on na slikama predstavljen kao kralj koji je imao bradu i brkove.

loading...