Ukoliko imate problema sa arteriosklerozom, prištom, probadima, upalama kože, upalama grla, opadanja kose, groznice, za otvaranje apetita poboljšanje probave, orklanjanje mamurluka te širenje kapilara koristite Ppriku.

Paprika je jednogodišnja biljka iz familije narasprostranjenijeg bilja vjerovatno porijelom iz Južne amerike. U našoj zemlji se gaji posebna vrsta ljute paprike od koje se pravi aleva paprika. U svijetu se međutim uzgaja oko 50 sorti paprike, koje se međusobno razliju najviše po prisustvu vitamina C, najvažnijeg sastojka ove namirnice. Paprika je bogata i drugim sastocima kao što su ugljeni hidrati, jelančevine, masti i minerali.

Recept:

Napravite kvasac od samog tijesta te razmrvite kvasat dodajte slabo zaslađeno mijeko i toliko brašna da se načini mekano tijesto koje dobro izlupamo. Kvasac od tijesta raširiti na vunenu krpu i na to gusto pospite isitnjenu papriku i prelijte maslinovim uljem. Ovim ologom obložite olno mjesto i ostavite 12 sati. Potrebno je da ovaj postupak ponavljate svaki dan i za 5 dana ćete osjetiti poboljšanje.

Slikovni rezultat za ARTERIOSKLEROZA

 

 

 

 

loading...