BACITE SVE TABLETE: EVO ZAŠTO BI TREBALI PITI VODU SA LIMUNOM AKO IMATE OVE PROBLEME…

Verovatno ste čuli i znate da čaša tople limun vode prva stvar u jutro na prazan želudac i da je vrlo korisna za vas i vaše zdravlje u cjelini. Ovaj napitak je vrlo lako napraviti, a to je super zdrav – samo iscjedite ½ limuna u čaši tople vode i to je to. trebate piti limun vodu svaki dan, jer sok od limuna je pun antioksidansa, proteina, vitamina B i C, flavonoidi, fosfor, kalij, ugljikohidrata i eterična ulja. Ovaj super zdrav sok ima mnogo beneficija, kao što su: antibakterijsko, antivirusno…

To će vam pomoći da pojačate imuni sistem i borbu protiv infekcije, zbog visokog nivoa bioflavonoida, pektina, limonena, limunska kiseline, magnezija, kalcija i vitamina. Takođe treba znati da čaša tople limuna vode na prazan želudac, prva stvar ujutro, pomoći će vam sa drugim stvarima, kao što su: ispire cijeli organizam, pomaže varenje, podstiče gubitak težine i stvara alkalno okruženje uravnotežiti pH organizma. U ovom članku ćemo vam pokazati 5 dobrih razloga zašto biste trebali popiti čašu tople limun vode prvu stvar ujutro – na i prazan želudac.

  1. Pomaže riješiti akne

Trebalo bi piti limun vode svaki dan, jer će taj super zdrav napitak vam pomoći očistiti lice uz pomoć vitamina C i pojačanje koalgena. Ili, možete koristiti ovu metodu umjesto – samo trljati limun na lice kako bi pomoglo sa aknama.

  1. Smanjenje apetita i mršavljenje

Kao što smo rekli, sok od limuna je pun zdravih hranjivih tvari. Dakle, vitamini i enzimi koji se nalaze u soku od limuna pomoći će vam regulirati vaš nivo šećera u krvi, u cilju održavanja normalne težine. Napomena: pektin vlakana pomažu u borbi protiv gladi. Takođe treba da znate da sok od limuna radi kao probavna pomoć. Zapravo, limunov sok potiče proizvodnju žuči, što je ono što razgrađuje hranu tokom varenja.

  1. Ispira bubrege

Takođe treba da znate da sok od limuna sadrži dobru količinu kalija, što će vam pomoći da se povećati nivo citrata u urinu da spriječi oksalate od formiranja.

  1. Jača vaš imunološki sistem

Ovaj super zdrav napitak je velika podrška limfnom sistemu, koji radi u sprezi sa svojim imunim sistemom da primi i eliminira patogene.

      5. Prehlada i gripa

Svi znamo da sok od limuna je pun vitamina C, koji je moćan prirodni antioksidans koji poboljšava imunološki sistem i ima antivirusno i antibakterijska svojstva.

loading...