BEZ HEMIKALIJA, JEFTINO I PRIRODNO: OVAJ TRIK ĆE UČINITI VAŠU ODJEĆU ČISTOM I BIJELOM KAO NOVO!

Svi vi bi se složili da prati veš je vrlo dosadna obaveza, to je iscrpljujuće i neke mrlje jednostavno neće nestati. Ili bolje rečeno, svi ljudi mrze prati veš.

Osim toga, sasvim je teško naći dobar deterdžent koji nije skup.

Pročitajte ovaj članak i saznajte kako možete to promijeniti. Nevjerovatno je da je samo jedan sastojak može riješiti sve vaše probleme.

To će sigurno spasiti živce, novac i trud za nešto drugo. Sve što trebate učiniti je dodati malo belog sirćeta u svoju mašinu za pranje rublja. Dajemo vam pet razloga za korištenje bijelog sirćeta!

  1. Prije nego što stavite odjeću u stroj, sipajte ½ šolje bijelog sirćeta. Stručnjaci kažu da bijelo sirće povećava moć vašeg deterdženta, štiti boju vaše odjeće.
  2. Umjesto omekšivača, možete koristiti malo octa. Samo ga sipajte u određenoj pregradi za pranje rublja – bijele ocat daje isti efekat. Pa, jedina razlika je u tome što je zdravije, a ne šteti životnu sredinu.
  3. Jeste li znali da je kiselina u bijelom ocatu uklanja  mrlje dezodoransa i znoj sa bijele odjeće? To vrijedi za probati.
  4. Postoji mnogo praškastih ostataka deterdženta na odjeći nakon pranja, i da iritira osetljivu kožu. Dodaj ½ šolje belog sirćeta da vaše rublje kako bi se spriječilo ovo.
  5. Još jedan izvanredan kvalitet bijelog octa je da neutrališe neprijatne mirise.
loading...