Kad su se rodile prelijepe bebe, njihova majka ne samo da je dobila trojke – nego su dvije bebe bile spojene blizanke. Ovo je rijetko stanje i dešava se jednom na svakih 200 hiljada porođaja.

Nažalost, njihova biološka majka odlučila je da se ne može brinuti o djevojčicama – Mackenzie, Macey i Madeline. Zahvaljujući Darli i Jeff Garrisonu, djevojčice su dobile topao dom ispunjen ljubavlju. Već su imali tri biološka sina i bili su uzbuđeni što će proširiti svoju porodicu.

Spojene blizanke Macey i Mackenzie trpile su mnogo boli i samo nekoliko sedmica nakon njihovog rođenja, hirurzi su započeli operacije da ih razdvoje. Mackenzie je otišla kući poslije šest sedmica, a Macey mjesec dana kasnije. Darla i Jeff su onda započeli proces usvajanja.

‘zaljubili smo se u njih. Naši dječaci su bili tako sretni što će dobiti tri sestre,’ kaže Darla.

Obje djevojčice su se oporavile, a na fotografiji ispod može se vidjeti da svaka ima jednu nogu jer su se rodile dijeljeći treću beskorisnu nogu..

Sva papirologija bila je završena dvije godine poslije operacije, te su Darla i Jeff konačno usvojili sve tri djevojčice i službeno. Danas pohađaju istu školu, gdje imaju mnogo prijatelja, a naročito uživaju u sportu i umjetnosti.

Sestre su čak dobile i konja, te idu redovno na fizioterapiju kako bi mogle hodati uz protetske noge i same.

Imaju ‘normalno’ djetinjstvo, uprkos svojim fizičkim ograničenjima.

Danas su izrasle u tri predivne djevojke!

‘Nismo znali šta očekivati – ali samo su trebale nekog ko će ih voljeti. Dobili smo Madeline kad je bila stara samo četiri dana, a Macey i Mackenzie su nam došle poslije četiri sedmice’, kaže Darla.

Djevojke sad imaju 16 godina i baš kao njihovi vršnjaci, pune su entuzijazma prema životu!

 

loading...