Ako vaše buđenje ne počinje više sa osmijehom nego jakim bolovima u zglobovima, nalazite se u krajnje nezahvalnoj situaciji. Na vama je da li ćete se morati pobrinuti za njih ili dozvoliti da potpuno otkažu!

Dolazeći u stariju dob većinu osoba počinje da muči artritis, ali posljednjih godina sve veći broj mladih koji usljed stresnog života počinje imati probleme bolnih zglobova.

Neki od simptoma su osjećaj natečenih prstiju, preskakanje koljena i ramenog zgloba, što ukazuje da biste baš vi mogli biti kandidat za ovo oboljenje, koje se može spriječiti uz par namirnica.

Kamilicino ulje

Kamilica se može nazvati kraljicom biljaka, na različite načine sprječava mnoge teške bolesti. A da li ste znali da je upravo ona najbolje rješenje kada su u pitanju bolni zglobovi ?

– 1l vode napunite cvjetovima kamilice i prespite sa 1l nekog biljnog ulja, najbolja solucija je svakako maslinovo, te posudu ostavite da stoji dvije nedjelje na tamnom i suhom mjestu, a zatim ulje iscijedite u STAKLENU bocu i postupak može da počne. Terapiju možete koristit duže vremena, jer ne posjeduje rok trajanja.

lksldkwklkwldkw

Kurkuma

Odličan lijek za reumatske tegobe, ovaj začin osim što je dobar za domaćinstvo i kuhanje svakako treba da se nađe na vašoj polici ako patite od artritisa. Naspite kašičicu kurkume u prahu i malo meda u čašu mlakog mlijeka I pijte ovaj hranjivi napitak svakog dana.

U slučaju da pijete i druge lijekove, za korištenje kurkume posavjetujte se sa ljekarom zbog njenog jakog dejstva kada dođe u dodir sa određenim medikamentima.

kefjkdkdalklq

Đumbir

Bez obzira da li ćete od njega praviti čaj ili narendanog stavljati kao oblogu, đumbir će vašim zglobovima, ali i mišićima pružiti olakšanje. Osim što odlično djeluje na artritis, pomoćiće i sa gastritisom, neprijatnim zadahom i nadutošću.

kjwkldmdlw

Višnje

Enzimi višnje slatko – kisalo ublažavaju bol, a njihova bordo boja potiče od antioksidansa koji je poznat po svojim ljekovitim svojstvima. Samo 10 do 20 višnji dnevno potrebno je da se probudite bez bolova u zglobovima, a također su odlične I za pravljenje poslastica koje su svakako bolje od uzimanja tablet za bolove.

kdkakaklaq

Crno vino

Probleme sa koljenima ništa ne rješava kao crno vino. Nučno je dokazano da jedna čaša vina na dan smanjuje problem osteoartritisa za čak 45 posto. Naravno tajna lijeka nije u alkohol nego u grožđu, te dejsto ima samo ako se koristi umjereno.

loading...