Kolike bolove je u mogućnosti da prouzrokuje kamenac u bubregu vjerovatno znaju samo oni koji su se sa tim bolovima susreli. Prema riječima osoba koje su se liječile od kamenca u bubregu, bolovi su nesnošljivi i vrlo teško ih je izdržati. Međutim, šta je uzrok kamenca u bubregu? Uzroci su zapravo mnogobrojni a kao jedan od najzačajnihih jeste definitivno nepravilna ishrana. Prema tome, ukoliko se nepravilno hranite a  pod tim mislimo da unositi ogromne količine soli i masti vro vjerovatno jeste da će doći do stvaranja kamenca u bubregu. Svakako da je potrebno da djelujete preventivno i to spriječite.

Međutim, ukoliko osoba ima kamenac u bubregu donosimo vam odličan recept kako je moguće izliječiti i bez određenih procedura koje liječnici savjetuju. Naime, ova doktorica tvrdi da za liječenje kamenca u bubregu vam je dovoljno samo:  2 litra vode i proso.

Naime, potrebno je da proso stavite u toplu vodu i ostavite da odstoji preko noći. Ujutro ga skuhajte u 2 litra vode. Nakon što se skuhalo ocijedite vodu te tu vodu pijte svaki dan u narednih 10 dana.

bol-kamen-i-pesak-u-bubregu

loading...