DRAGE DAME OVO TREBATE DA ZNATE – 5 stvari koje ne bi smjele da radite za vrijeme menstruacije!

Muškarci uvijek misle da smo previše emocionalne za to “vrijeme u mjesecu”, tako da postoje stvari koje nikada ne bi trebalo uraditi, kada imate menstruaciju . Ustajanje iz kreveta je dovoljno teško jer tu su neugodni grčevi i drugi hormonalni problemi.

Ima tona stvari koje nikada ne bi trebalo učiniti dok imate menstruaciju:

1. KUHATI

Ako se upustite u kuhinju, povećava se rizik da možemo da se pretrpamo hranom.  Jedna od stvari koje nikada ne treba učiniti dok imamo menstruaciju je ući u kuhinju, čak ni za užinu.

2. KORISTITE TELEFON

Ako se zaigrate na telefonu npr igrajući Candy Crush, mogli biste završiti pozivom vašeg bivršeg. To nije naša krivica, naravno. Kada smo u tom dobu mjeseca, sva krivica se nalazi na drugom mjestu.

3. VJEŽBANJE

Vi se samo osjećate i izgledate naduto jer imate menstruaciju. Kada prestane krvarenje, smršat ćete sami od sebe. Nema potrebe za teretanom ili nekom dijetom. 😉

4. GLEDATI ROMANTIČNE KOMEDIJE

Shvatite da će ljudi na ekranu uvijek imati više uzbudljiv život od vas, bez obzira da li ste sami ili ne. A jedini razlog je to slučaj, jer njihov život je lažan. Pravi život im je  puno više dosadan.

5. JESTI TONU ČOKOLADE

Ne morate da se pretrpavate u ovom dobu mjeseca. Nećete da se osjećate bolje. Pojedite nekoliko čokoladica, ali nemojte da poludite.

loading...