Ponekad roditelji imaju probleme sa uspavljivanjem njihovih beba, pa u korist njima predstavljamo par rezultirajućih trikova.

jkjsvjksjsks

Roditelji često nailaze na probleme sa uspavljivanjem njihove djece koja su novorođenčad, pa i starija.

Bebe novorođenčad su nemirne i nervozne pa im treba roditelj koji će ih umiriti i uspavati, dok su starija djeca nemirna i vragolasta pa bi da se igraju duboko u noć.

Možda i vi imate neki od ovih problema? Nudimo vam rješenja o kojima možda nikad niste ni razmišljali, a mogli bi da vam pomognu:

Prostoriju u kojoj beba spava slobodno održite malo hladnijom

Česta pogreška od strane roditelja je da ponekad griješe po pitanju temperature sobe u kojoj spava njihova beba, pa pretežno bespotrebno griju sobu više nego što je potrebno. Kada beba spava u tako zagrijanoj prostoriji, ona se znoji i pritom budi gdje često i nastaje prvi problem. Ohladite sobu bez ikakvog straha jer temperatura tijela opada prilikom spavanja, pa sobu nije potrebno dodatno zagrijavati.

Dajte bebi do znanja da je noć vrijeme za san

Učinite da tišina vlada vašom kućom. Ugasite svjetla i umirite se, poželite vašoj bebi laku noć. Hranite bebu samo u slučaju da se probudi i time vam pokaže da je gladna, ali bez naglih pokreta i glasnog razgovora da bebu ne bi razbudili. Nakon toga bebu vratite u krevet i ona će zasigurno zadovoljno nastaviti da spava.

Ovo vjerovatno niste očekivali… fen za kosu!

Da, dobro ste pročitali! Kada počnete sa uspavljivanjem vaše bebe, možete uključiti fen za kosu koji će simulirati bebino spavanje. Ali, ne zaboravite da ga što prije morate isključiti da se beba ne bi navikla spavati isključivo uz zvuk fena. Ventilator takođe može da posluži u ovome.

Redoslijed obaveza svaku noć neka vam bude isti

Ako prije spavanja stvorite naviku da bebu kupate i perete zube, svaki put činite isto i istim redoslijedom, kako bi dijete znalo da je vrijeme za spavanje. Pokušajte vašoj bebi prije spavanja čitati knjigu. Ali, bez glasnih izgovaranja riječi.

Hraniti bebu tokom noći ili ne?

Vjerovatno se mnogi od vas pitate da li je ispravno hraniti bebu tokom njenog sna ili ne. Postoji jednostavno rješenje pomoću kojeg nećete buditi vašu bebu, ali ćete je i nahraniti. Budite nježni i bilo da hranite vašu bebu na flašicu ili je dojite, prinesite joj mlijeko i pustite je da se nahrani i beba će nastaviti da spava.

Ne morate visiti u sobi gdje vaša beba spava

Slobodno izađite. Naviknite vašu bebu da spava sama i olakšajte i sebi. Nakon što beba još malo poraste, to će biti olakšavajuće za vas.

Donosimo vam još jedan trik s maramicom, u nastavku pogledajte:

loading...