Specijalci Federalne uprave policije jutros oko šest sati su deblokirali saobraćaj kod Sarajeva na Vogošćanskoj petlji, kao i magistralni put M-17. Do deblokade na lokaciji Ivan sedlo, puta Sarajevo-Konjic došlo je u 8.15 sati. I dalje blokada puta na petlji Šićki Brod.

Dan poslije blokada saobraćajnica u F BiH, koje su demobilisani borci organizovali ogorčeni i očajni što se niko ni ne osvrće za njihovim zahtjevima za boračkim dodatkom, registrom i ukidanjem finansiranja udruženja boraca, burno je u kampu ovih boraca u Alipašinoj…

Opaki su minusi, ali su gori ljudi

Ustvari, u zatvorenom šatoru je burno, iz kojeg žučni glasovi dopiru, a okolo tišina, mir, neki borac koji odmahuje rukom, puši. Niko neće da razgovara. Jedan od njih pokazao je ostatke od sinoćenjg pokušaja da se kamp zapali.

‘Neki čovjek iz zgrade u blizini, primijetio je blizu šatora plamen i mi smo potrčali, ko zna – da nismo intervenisali, šta bi bilo. U blizini su tu plisnke boce, sve je u zrak moglo da ode,’ priča borac.

Okolo posvuda, oko kontejnera i po kampu, ostaci paljevine.

Nihad Ramić iz Travnika ipak je pristao razgovarati za novinare iz Oslobođenja. Na vijest da je Bukvarević, borački ministar, poručio kako će moguće za 10ak do 15 dana parlament raspraviti o njihovim zahtjevima, on kaže:

‘Ništa mu ne vjerujem. Kao i prošli put će staviti na kraju našu tačku, pa će nas do navečer 11,12 sati razvući i onda će izaći isti ministar i reći kako nije mogao ništa, kako do njega nije. Čista je to prevara’, kaže on.

Tim Helifilma zabilježio je dronom kilometarske kolone koje su bile jučer na planinskom prevoju Ivan Sedlo formirane..

loading...