Ispucale usne su nešto što baš niko ne želi. Još manje ukoliko ste u ljubavnom odnosu i uskoro se planirate naći sa partnerom.

Izgledaju ružno – i pružaju ružan osjećaj. Ipak, opet nas znaju iznenaditi čak i onda kad se naoružamo labelom i mažemo ga kao ludi. Zapravo – to i jest greška! Ne trebate usne stalno mazati labelom, jer će vremenom postati isuviše suhe i osjetljive da će prestati stvarati prirodni sloj zaštite.

Prvenstveno, da biste se riješili suhih i ispucalih usni – pijte mnogo, mnogo vode.

E to već možete raditi kao luđak – osim ako ste na radnom mjestu i bilo bi vas sramota da idete svakih 10 minuta u WC.

Izbjegavajte slanu hranu, kafu i sokove.

Umjesto mirisnog labela u boji, najbolji izbor su zapravo ublažavajući, bezbojni balzami za usne – trebate ih nanositi svaka ili 4 sata dok se ne riješite problema sa ispucalim usnama.

U međuvremenu, kako biste se riješili ispucalih usana brzo – možete iskoristiti sastojke koje već imate u kući. Nakon tretmana, usne će ponovo biti mekane i lijepe – i spremne za poljupce. 🙂

Šta vam treba?

Od sastojaka ćete trebati samo maslinovo ulje i kristal šećer. To je sve!

Uzmite jednu malu posudicu – ja sam iskoristila običnu malu šoljicu – a potom stavite unutra šećer. Ne svih 500 – 1000 grama naravno.

Nakon toga dodajte i maslinovo ulje, tek toliko da napravite dobru smjesu koju možete mazati na usne.

Izmiješajte dobro i onda nanesite na svoje usne. Ostavite neka djeluje nekih 5-10 minuta, a onda isperite vodom. To je sve!

Jedino ako imate masnu kožu, nemojte previše često koristiti ovu smjesu, da ne biste izritirali područje i izazvali pojavu bubuljica na licu.

I da – prestanite lizati usne!

loading...