IZGUBITE KILOGRAME VIŠKA SA ĐUMBIR VODOM – TOPI MASTI SA STOMAKA, STRUKA I BUTINA…

Mnogi režimi mršavljenja će vam dati željene rezultate ostavljajući vaše tijelo lišenim esencijalnih hranjivih tvari. Ali, ovdje nudimo jedan od recepata za zdravi gubitak težine koje će istopiti sav višak masti sa stomaka, ali i poboljšati vaše sveukupno zdravlje usput. Đumbir-voda Posebno je efikasna kod spaljivanja pohranjene masnoće na struku, bokovima i bedrima.

uputstvo

Izrežite svježeg korijena đumbira u kriške. Dodajte kriške u 1-1,5 l vode i stavite da se kuha. Kada se mješavina provri, smanjiti toplinu i kuvajte 15 minuta. Ostaviti da se ohladi i procjedite.

upotreba

Možete piti đumbir vodu cijeli dan. Za potpunu detoksikaciju tijela, to je preporučeno da pijete 1l dnevno najmanje 6 mjeseci.

Također, to je najbolje da pijete svježe pripremljenu đumbir vodu. Plus, možete ga čuvati u termos boci i da ga imate gdje god idete.

anti-upalni efekti

Đumbir je snažan sa anti-upalnim efektima koji smanjuje upalu, kao kod i reumatskih i artritičnih bolova i oticanje navodi se u članku objavljenom u časopisu Journal of Medicinal Food.

snažan antioksidans

Đumbir je također snažan antioksidans zbog jedinjenja koje sadrži. Drugim riječima, može učestvovati u borbi protiv slobodnih radikala, za koje se zna da naudi zdravim ćelijama  i popravlja tijelo od štete koje prouzrokuju.

sprječava rak

Prema članku objavljenom u British Journal of Nutrition, đumbir voda je izuzetno korisna za prevenciju raka zbog svojih jakih anti-upalnih i antioksidativnih svojstva.

reguliše nivo holesterola

Posljednje, ali ne i najmanje važno, đumbir može značajno smanjiti nivo holesterola. Holesterol, s druge strane, je povezana sa gojaznošću, bolesti srca i nekih vrsta raka.

loading...