Ukoliko ste vi jedna od onih osoba koja ima jake hronične migrene te koje, mašto god radili, ne prolaze onda smo sigurni da ste isprobali skoro se recepte i sve tablete koje ublažavaju bolove. Za osobe koje ovako bolne migrene u području čela i sljepoočnice proživljavaju svake sedmice iznova, oo bi mogao biti spasonosan lijek. Naime, ovo je jedan prirodni lijek koji možete napraviti sami kod svoje kuće te se na taj način spasiti kako bola, tako i suvišne i pretjerane konzumacije lijekova.

Veliki je broj uzroka zbog čega vas može boljeti glava a neki od njih su stres, virusna infekcija, promjena vremenskih prilika, nesanice ili problemi sa zubima. Svakako da uvijek najprije preporučujemo konsultaciju sa doktorom a ova prirodni lijek neka vam bude samo privremeno rješenje kojim ćete ublažiti bolove prije posjete doktoru.  Za ovaj recept su vam potrrebni samo med, biber i bijeli luk.

Naime, potrebno vam je:

  • 10 glavica češnjaka
  • pola kilograma meda
  • malo bibera

Potrebno je prije svega da očistite bijeli luk te da glavice prepolovite i ubacite u teglu. Nakon toga je potrebno dodati biber i potom med. Ovaku smjesu ostavite 5 dana u tegli a a dovoljno je da uzmete jednu kašicicu kada se bol pojavi.

med

 

loading...