KORA LIMUNA KAO LIJEK – EVO KAKO DA SE RIJEŠITE BOLOVA ZAUVIJEK!

Limun su jedni od najzdravijih plodova na planeti, jer su  puni esencijalnih hranjivih tvari koje podržavaju opšte zdravstveno stanje.

Međutim, vi ste sigurno čuli o prednostima svog soka, zar ne?

Limun obiluje vitaminima i mineralima, uključujući vitamin A, C, B1, B6, kalij, bioflavonoide, folnu kiseline, magnezija, pektin, fosfor, kalcij.

To ih čini izuzetno efikasan u borbi protiv raznih bolesti, kao što je dijabetes. Svoje redovne potrošnje jača imunitet i blagotvorno deluje na probavu, crijeva i jetru.

Potrošnja soka od limuna u čaši vode ujutro ublažava jutarnje mučnine tokom trudnoće, i njen miris tretira mučninu i pomaže kodstomačnih problema.

Pored toga, limuna ima snažan antiseptik i anti-upalna svojstva, koja smiruju nervni bol i krvne sudove, a lišće limuna liječi groznicu.

Međutim, limun je također vrlo efikasan. U slučaju bolova u zglobovima, mogu se koristiti na dva načina:

Ogulite dva limuna i stavite ih u staklenk. Naspite maslinovo ulje i naspite na to, zatvorite teglu i ostavite ga za 2 tjedna. Nakon toga, ulje je spremno za upotrebu. Natopite gazu u ulju, stavite na bolna područja, osigurati sa zavojem, i ostavite ga da djeluje tijekom noći.
Trebalo bi da naribate limunove kore, već samo svoje žute strane, i primijeniti ga na pogođena područja.

loading...