Svakako ste se našli u prilici da u nekom restoranu ili kafiću zatražite čašu vode uz kafu ili pak nakon jela, a zapravo to nikako ne biste trebali raditi. A evo i zašto!

dchckjskjckjjkjawk

Potrebno je znati nekoliko stvari koje su izvan našeg vidnog polja, a to je da mi zapravo nemamo predstavu odakle nam dolazi naručena vodu i kakvi su njihovi higijenski uslovi.

Čaše u kojima nam sliže vodu

Nedavna istraživanja koja su testirala bakterije u mnogim poznatim restoranima diljem svijeta, otkrila su kako se upravo najveći broj njih krije u čašama, te da su to prenosnici raznih bolesti i infekcija.

Voda sa ledom

Većina restorana i kafića gotovo uvijek služi vodu sa ledom bio to naš zahtjev ili ne. Također prošlogodišnje istraživanje je pokazalo da se više bakterija nalazi na kalupima leda nego, vjerovali ili ne WC školjkama.

Voda sa limunom

Neki uz čašu vode zahtijevaju i krišku limuna, ne očekivajući da bi upravo na tom limunu moglo da se nalazi stanište bakterija. Istina je da uslovi u kojima se nalazi limun ne moraju biti grozni, ali zaboravljamo da noževi kojima sijeku kriške limuna su prethodno korišteni za nešto, što im daje otprilike 70% mikroba koje nesvjesno unosimo u naše tijelo i nanosimo mu štetu.

loading...