Biljka koja se pokazala kao maksimalno efikasna u liječenju svih oblika ginekoloških oboljenja VIRAK ili VRKUTA. Zapravo, ovo je biljka sadrži najveći novi vitamina C i raznim organiskih kiselina, fitosterina, eteričnih ulja.

Prvi koji je otkrio ljekovita svojstva ove odlične biljke bio je švicarski travar koji se zove Johan Kincle a koji je govorio da se 30% raznih opasnih ginekoloških operacija može u potpunosti izbjeći ukoliko konzumirate čaj od vrkute. Vrkutu možete koristiti kako za liječenje tako i preventivno, da spriječite nastanak raznih bolesti. tREBA NAGLASITI DA vrkuta sadrži i agrimonin a koji preventivno djeluje na karcinom dojke.

On što vam mi savjetujemo jeste da ijete barem jednu šolju dnevno ovog čaja koji je odličan za sve vaše ginekološke probleme. Potrebno je da prstohvat vrkute prelijete sa kipućom vodom te ostavite da tako djeluje n5-10 minuta. Vrkutu konzumirajte svaki dan, osim u danima kada imate menstrualni ciklus iz razloga što zbog svojih jakih svojstava može da izazove odlijev krvi. Želimo vam sreću, a sigurni smo da se uz vrkutu možete riješiti svih cista, mioma, neredovnih menstruacija, bolova i grčeva u toku menstruacije.

Slikovni rezultat za vrkuta

 

loading...