Ovaj lijek je odličan kako za pročišćavanje krvotoka te liječenje angine pektoris, i za želučanu kiseliinu, bolesti žuči. Groznice, jetre, loše probave, rana, oboljenja usne duplje, trovanja, promzlina,. Ujeda insekata, poekotina, smetnji u krvotoku, prehlade, gripa, glavobolje, krvarenja iz nosa, migrene, za otklanjanje umora.

Sve ovovam može izliječiti jedna namirnica ukoliko je napravite u pravilnom omjeru. Naime, osnovni sastojak ovog lijeka je limun. O njegovom bogatstvu vitaminom C vitaminom C je već u naširoko pisano. Ono što je pozitivno jeste što limun možete koristiti kako za prehranu tako i u domaćinstvu. Industrijskom preradom limunovog soka i kore dobija se:limunovo ulje, plimunova kiselina i limunov sok. Limunska kiselina se dobija iz nezrelog ploda razlaganjem šećera pod dejstvom bakterija a koristi se u medicini, proizvodni osvježavajućijh pića i za bojenje tekstila. Limun se koristi kao dodatak jelima, u medicini i kozmetici. Nije zanemarljivo prisustvo i drugih vitamina u limunu kao sto su vitamin A, B1 i B2, zatim kalcijumoe i kalijumove soli fosfora, gvožđa, magnezijuma, bakra, glikoze, saharoze i fruktoze.

U jednoj flaši je potrebno izmućkati dobro sok od tri limuna i kašičicu morkse soli. Kada se zapjeni od mućkanja lijek je gotov i uzima se svakog sata po jedna supena kašika. Ovaj lijek jača cijeli organizam a naročito vas rješava angine pektoris i ostalih srčanih bolesti.

59133

 

loading...