Uloga koju u ‘Urgentnom centru’ igra Dubravka Mijatović po liku doktorke Keri iz ‘E.R.’ serije je rađena, a u toj seriji je Keri homoseksualne orijentacije. Glumica je uputila zahtjev da se promijeni taj dio serije.

Uveliko traje snimanje druge sezone serije po uzoru na američku ‘E.R.’ Bez problema nije moglo proći ni snimanje ovog serijala, Dubrakva Mijatović napravila je jedan od njih. Ona igra doktorku u seriji koja o specijalizantima vodi računa, a koja je homoseksualne orijentacije u originalnoj verziji serije. Dubravka je zahtijevala da se to da njen lik voli žene, izbaci iz serije.

‘Nakon što je scenario pročitala, Dubravka je samo jedan zahtijev imala – da se ne otkrije što se tiče njenog lika, koje je seksualne orijentacije. Jasno je u scenariju otkriveno kako je doktorka koju ona igra lezbijka, a ona to nije željela glumiti. Pokušali su je uvjeriti da se ne mijenja scenario, ali je ona svom stavu ostala dosljedna. Nakon dužeg ubjeđivanja, na kraju je reditelj ipak pristao da se izmijeni Dubravkina uloga, tako da se neće otkriti u seriji kako doktorka koju Dubravka igra voli žene’, navodi izvor blizak produkciji koja je zadužena za ovu seriju.

Glumica se u vezi s tim tvrdnjama nije oglašavala, te ostaje da vidimo hoće li se seksualno opredjeljenje glumice otkriti u seriji.

Da li ste pratili ranije američku verziju serije – ‘E.R’ ? Mnogi se s nostalgijom sjećaju prve epizode u kojoj doktorka mora hitno izvršiti operaciju, te se sjećaju kako su davne 1998. pratili seriju.

Svakako obje verzije serije vrijedi odgledati!

loading...