Holly Butcher, 27, napisala je emotivnu objavu o svom veselom kratkom životu prije svoje tragične smrti, u kojoj sve napominje da žive život punim plućima.

Holly je imala samo 27 godina kad je izgubila bitku sa oboljenjem koje se u medicini zove Ewingov sarkom.

Ali, pismo koje je uputila ljudima širom svijeta, kratko prije svoje smrti prošle sedmice, postalo je viralno nakon što je podsjetila ostale da cijene svoj život.

Zamolila je svoju porodicu da podijele njenu konačnu poruku na Facebooku.

Priznala je kako je bilo neobično prihvatiti da će tako mlada umrijeti, jer je pretpostavljala da će doživjeti duboku starost.

Dani otkucavaju i samo očekuješ da će nastaviti dolaziti, dok se ne desi ono neočekivano. Uvijek sam sebe zamišljala kako starim, izborana i sijeda – najvjerovatnije izazvano predivnom porodicom (puno dječice) koju sam planirala izgraditi sa ljubavlju mog života. 

To toliko želim da prosto boli. To je ono o životu – krhak je, dragocjen i nepredvidiv i svaki dan je poklon, a ne pruženo pravo. Sad imam 27 godina. Ne želim ići. Volim svoj život.

Također je ostale napomenula da zaborave trivijalne stvari kojima dopuštamo da nam prave stres.

Možda ste se našli u užasnoj prometnoj gužvi, ili se niste naspavali jer su vas predivne bebe držale budnim, ili vam je frizerka odrezala previše kose. Možda vam je pukao novi vještački nokat, imate celulit ili niste zadovoljni stomakom. Pustite sve to neka ide. Nećete razmišljati o tome kad budete trebali ‘otići’. Sve je TAKO beznačajno kad u cjelosti sagledate svoj život.

Posmatram kako mi se tijelo troši pred mojim očima i ništa ne mogu uraditi i sve što sada želim je da imam još samo jedan rođendan ili provedem Božić sa porodicom, ili samo još jedan dan sa mojim partnerom i psom. Samo još jedan dan.

Holly je insistirala na tome da, iako trebamo voditi brigu o svojim tijelima, ne trebamo postati opsjednuti.

Objasnila je: Pokušala sam voditi zdrav život, zapravo, to je možda bila moja glavna strast. Cijenite svoje dobro zdravlje i funkcionalno tijelo – čak iako nije idealne veličine. Čuvajte ga i prihvatite ga. Njegujte ga svježom hranom. Nemojte biti opsjednuti.

Pojedite kolač. Sa nula krivice., dodala je.

Njena objava podijeljena je preko 60 hiljada puta.

 

loading...