Ako svoj mobitel ostavljate i preko noći spojen na Wi-Fi, to biste odmah trebali prestati raditi!

Pitate se zašto? Mobilni telefon ne bi trebao ostati spojen na bežični internet iz jednog logičnog razloga – to nanosi trajnu štetu vašoj bateriji i bespotrebno je troši.

Ali, ova navika ne šteti samo mobitelu – nego i vašem zdravlju. Zračenje koje mobiteli emituju je jako opasno. To važi za svako doba dana, ali u satima kad spavamo, ako je mobitel u blizini i pritom spojen na internet, možemo imati noćne more, nesanicu ili se svaku noć buditi po nekoliko puta. To je zbog toga što remeti sistem samoregulativnih procesa, poput biološkog sata. Mobiteli i elektronički uređaji generalno, stvaraju toksične efekte, a prema jednom istraživanju iz Australije, dokazano je da se kod muškaraca može i smanjiti plodnost.

Međutim, ako želite da i tokom noći ostanete spojeni na internet, štetu možete smanjiti na sljedeći način: Izaberite opciju ‘Napredni Wi-Fi’ u postavkama za wi-fi i onda uključite wi-fi optimizaciju, ukoliko vam mobitel nudi tu opciju. Na ovaj način će se minimizirati potrošnja baterije.

Također, možete uključiti i opciju ‘Zadrži wi-fi’ tokom mirovanja, koja će osigurati da se na internet mobitel spaja isključivo kad se koristi.

A što se tiče vašeg zdravlja… držite svoj mobitel podaleko od kreveta.

loading...