OBAVEZNO PROČITAJTE: ZAŠTO BI TREBALI SKIDATI PRSTEN KADA PERETE RUKE…

 

Pranje ruku je uobičajena higijenskih navika nakon izvođenja neophodnih radnji prije i poslije jela, kao i u mnogim drugim situacijama. Postavlja se pitanje što je bolje: da perete ruke sa nakitom ili da ga skinete pre nego što ih operete.

Površina ruke može biti puna bakterija, tako da je važno da se redovito perete tokom dana. Higijenu ruku, pored toga, dosta zavisi od nakita da ste mogli nositi na svojim rukama. “Kada perete ruke sa prstenovima to omogućava vodi i sapunu da stane između prstenova i na kožu ruku, što je plodno tlo za razvoj bakterija. U bolnicama, trošimo puno vremena da se propisno naučimo ljude kako da peru ruke. Zaposlenima nije dozvoljeno da nose rukavice, prstenje i satovie, jer ti objekti nose bakterije “- kaže Angela Vassallo, direktor Centra za infektivne bolesti u St. Johns zdravlja u Santa Monica.

To je zašto medicinske struke zalažu da skinete nakit prije pranja ruku.  Osim toga, na taj način štite i nakit od uništenja. Stručnjaci preporučuju obrisati prstena jednom nedeljno mekom i suhom krpom. Zatim stavite nakit u UV sterilizator za uklanjanje bakterija. Također možete koristiti Početne lijekovi za čišćenje.

loading...