OBNOVITE BUBREGE 100%: EVO KAKO DA SE RIJEŠITE UPALA I BUBREŽNOG KAMENCA…

Bubrežni kamenac može izazvati mnogo različitih stvari. Ako vaš urin sadrži više kalcijuma, mokraćne kiseline, ili oksalata nego urin može efikasno razblažiti, možete biti stvaranje savršenih uvjeta za razvoj bubrežnih kamenaca.

Genetika i određeni faktori životnog stila također mogu biti rizik za bubrežni kamenac – kao što je visoko proteinska dijeta, giht, visoke doze vitamina D, i metabolički poremećaj.

Međutim, tu je dobra vijest. Tu je vrlo prirodna opcija koja može pomoći da se oslobodi i i usporava napredak bubrežnih kamenaca uz malo poteškoća. 

To je,naravno, soda bikarbona. Osim toga, studija koju je Royal London Hospital sproveo je utvrdio da ovaj jednostavan proizvod za čišćenje u domaćinstvu je toliko dobar u onome što radi da može spriječiti bolesnika od odlaska na odstranjenje bubrega. To je čak i pomoglo pacijentima na dijalizi.

Dakle, kako to radi?

Bikarbonat se prirodno proizvodi u bubregu. Pankreas također izlučuje bikarbonat. Međutim, proizvodnja bikarbonata je izuzetno važna.  Iako ovo povezuje dijabetes i bolesti bubrega, to je malo van sadašnje teme.

Soda bikarbonase obično uzima oralno. Soda bikarbona se lako miješa s vodom. Ovo je najčešći oblik administracije. Međutim, tu je proces da se prilagodi sebi da je uzimate svakodnevno.

Prvi dan, rastopite pola kašičice pod jezik. Onda možete pokušati piti 1,5 litara vode dnevno sa kašičice sode bikarbone i pola kašičice kuhinjske soli.

To također može ispraviti druge probleme s bubrezima. Na primjer, visoku masnoću i šećer bogatom dijetom koja teško pogađa bubrege. Mnoge dijete imaju ta dva problema. Međutim, dodajući sode bikarbone će pomoći da se preokrene ono šteta je učinjeno.

loading...