Ovo je popis 10 ilegalnih proizvoda iz Kine i preporučuje se da dobro promislite prije nego ih naručite. Nikad nećete moći znati koje opasne materije ove namirnice mogu sadržati…

1.Lažna jaja

Ova jaja sadrže kalijum, vodu, vještačku boju, želatin, kalcijum-hlorid i alginsku kiselinu. Ljuska se pravi od kalcijum-karbonata, a njihovo konzumiranje može izazvati demenciju i gubitak memorije.

2.Orasi punjeni cementom

Prodavac koji je bio zadužen za prodaju ovih oraha rekao je da je uradio to da bi bili teži “orasi”.

3.Umjesto govedine – svinjetina

U Kini se svinjetina nabavlja po dosta jeftinijoj cijeni od govedine, pa mnogi restorani umjesto govedine podmeću svinjetinu, ali je najprije hemijski obrade. Doktori kažu da takvo obrađeno meso može dovesti do sporog trovanja i deformiteta.

4.Lažni grašak

Pravi se od soje i stočnog graška, dodaje se natrijum-metasulfit i zelena boja. Ovo je zabranjeno prehrambenoj industriji zbog izuzetne štetnosti po zdravlje, a isto tako i ometaju tijelo u upijanju kalcijuma.

5.Bejbi formula

Sadrži vrlo malo hranjivih tvari, vjerovatno se od krede pravi, a kod djece se može razviti “velika bolest glave” zbog kojeg nabubri glava djeteta, a ostatak tijela propada.

6.Umjesto kuhinjske soli – industrijska so

Industrijska so je za ljude nepogodna. Ali, ona je od kuhinjske soli znatno jeftinija. Može izazvati fizičke i mentalne probleme, primjerice poremećaj reproduktivnog sistema i hipotireoidne probleme.

7.Umjesto crnog bibera – blato

Po svemu sudeći, proizvodi u Kini se ne ispituju dok zbog njih neko ne umre. Blato se prodaje umjesto crnog bibera, a umjesto bijelog bibera – brašno.  Jedan od prodavaca je kao komentar na to rekao “neće niko od toga umrijeti”.

8.Lažne nudle

Nekoliko tona lažnih nudli proizvedeno je u Žongšanu. Prema sprovedenom istraživanju, dokazano je da su nudle napravljene od kukuruza, mastila i parafinskog voska.

9.Lažni ginseng

Ginseng se koristi oko 3 hiljade godina u Kini u medicinske svrhe. Ginseng se u prodaji kuhao sa šećerom da bi postao teži. Prirodni ginseng ima 20% šećera, a lažni čak 70%.

10.Plastična riža

U Kini su otkrivene ogromne količine plastične riže, koji se uglavnom pravi od sintetičke smole i krompira.

loading...