OVAJ STARAC KAKO JE SEBE NEKADA ZNAO NAZVATI I ČANGRIZAVIM JE ŽIVIO NEKOLIKO GODINA SAM, U STARAČKOM DOMU BEZ SVOJE PORODICE. NJEMU JE PORODICA BILA MEDICINSKA SESTRA KOJA SE O NJEMU BRINULA SVAKODNEVNO.

Ovaj čangrizavi starac je nekada znao biti izuzetno težak, ali u njemu se krila dobra osoba. Nije nikada mislio nikoga da povrijedi namjerno, ako se to dešavalo, sve je to bilo slučajno. Ovaj starac je potom razbolio i morao je da završi na gerijatrijskom odjeljenju.

Iako su mislili da će se izvući, ovaj čangrizavi starac je izgubio onu najvažniju bitku, bitku sa životom. Tako je ostao prazan krevet u sobi gdje je on bio u staračkom domu skoro 30 godina. Iako su svi misilili da on nema ništa vrijedno što bi nekome mogao ostaviti, prevarili su se.

JEdna medicinska sestra je rovila po njegovim stvarima i pronašla jedan tekst. Ispostaviti će se da je to tekst pjesme koju je napisao ovaj starac. Tu svoju kopiju je odmah odnijela u Melburn, a odatle se proširilo poput šumskog požara. Pjesma je postala pravi hit, a mi ćemo vam sada prevesti sa engleskog na naš jezik.

loading...