OVAJ FARMER KOJI NAM DOLAZI IZ ŠKOTSKE SA OSTRVA ORNI JE OTKRIO NEŠTO ŠTO GA JE IZNENADILO. U NEVJERICI JE POSMATRAO ONO ŠTO JE PRONAŠAO. EVO VEĆ DVA VIJEKA POSLIJE TOGA, SVIJET I DALJE PRIČA O TOME.

Naime, jedan farmer je odlučio da malo pretraži svoje ogromnom prostranstvo koje je imao, a onda je u blizini mora pronašao nešto čemu se nije nadao. Otkrio je kao nekakvu vrstu naselja, pronašao je i skrivena vrata, a kada ih je otvorio imao je šta da vidi.

Unutra je bila civilizacija, koja je živjela još prije nekoliko stotina godina. Unutra se vidi da je bilo sve uređeno i sređeno. Ono što je zanimljivo, ljudi koji su radili na ispitivanju ove civilizacije su ostali iznenađeni. Sve su prostorije bile iste, odnosno kućice su pravljene na isti fazon, što znači da ova civilizacija nije imala svog vođu. Znak da su svi bili jednaki i ravnopravni.

Za ovo naselje su utvrdili da je staro čak i pet hiljada godina, znači da su stariji i od egipatskih piramida. Ostaci drevne civilizacije su pronađeni po prvi put 1850. godine, kada je jedan farmer slučajno otkrio. Pogledajte o čemu mi pričamo:

loading...