OVAJ NAPITAK MNOGI UZIMAJU KAO PIĆE PROTIV UMORA, ALI NISU NI SVJESNI DA TIME PRAVE VELIKU ŠTETU ZA SVOJ ORGANIZAM. OVO MOŽE OZBILJNO DA UGROZI VAŠE ZDRAVLJE, NISTE TOGA ZAPRAVO NI SVJESNI…

Napitak koji je jako bezazlen, istraživanja su pokazala da je ovaj napitak jedan od okidača zašto imate ozbiljne i psihičke probleme sa zdravljem.

Velike količine šećera sadrže energetska pića, čak četiri puta više od kofeina u kafi. Sadrže i vitamine, minerale i druge stimulanse koji nisu nikako hranjivi. Može vam ugroziti zdravlje i povećati krvni pritisak ukoliko budete konzumirali ovaj napitak često.

Najnovija istraživanja koja su rađena, otkrila su da ovo dovodi do velike gojaznosti, a osim toga i do problema sa crijevima. Mučiti će vas nesanica, a može i da dođe do oštećenja bubrega. Psihičko stanje vam uzrokuju ukoliko ga pijeete u velikim količinama, često može agresivnost da izazove.

Ima se velika osjetljivost na stres i anksioznost…. Dnevna doza za unos kofeina treba da imate manje od 300, dok vi u energetskom piću od 250mL imate oko 80mg kofeina.

loading...