SVI SMO SVJESNI KAKO VRIJEME NE STOJI U MJESTU, DA SE KONSTATNO IDE NAPRIJED, DA SE RAZVIJAJU RAZNE TEHNOLOGIJE, DOLAZE NEKA MODERNIJA VREMENA, ALI SVAKO OD NAS IMA NOSTALGIJU ZA NEKIM STARIM STVARIMA.

Ovdje smo napravili paralelu između nekad i sad, imate desete različitih slika, koje vam govore kako je nekada bilo, a kako je trenutno. Vi ćete dobro pogledati sve ove fotografije, kako biste nam dali i odgovor na ovo.

– na prvoj slici imate mobilne telefone, današnji telefoni su mnogo pametni, imate sve na njima, oni su zamijenili bukvalno sve, kućne telefone, imate internet, pristup mrežama širom svijeta. Prije, to niste imali na starim mobilnim telefonima, na njima ste imali samo da se javite i pričate s nekim. Danas, često možemo vidjeti kada dva prijatelja odu na kafu, da većinu vremena zure u svoj telefon.

Osim ove fotografije, pogledajte i sve ostale, pa i sami onda procijenite koje je vrijeme bolje. Prijašnje ili ovo sadašnje, tzv.modernije vrijeme?

mobilni-telefoni-0 prijatelji-1 igracke-2 video-igre-3 dzogiranje-4 macke-5 filmovi-6 racunarski-hard-diskovi-7 provodenje-vremena-napolju-8 televizori-9

loading...