Odma ste se zapitali  kako se može imati neke koristi  od kisele vode  u kojoj  su bili krastavci .Svi smo svjesni od čega se pravi , kako sirće i so mogu  da budu zdravi za nas i u čemu može da pomogne našem organizmu .Mešuti mispitivanja su dovela do sasvim drugačijeg rezultata. On niej samo sirće i so nego je u biti smjesa kalijuma i elektrolita koji mogu pozitivno da utiču na rad cjelokupnog organizma .

Ako vam mišići često trnu ili imate grčeve tokom vježbanja,onda će vam sok od kiselog krastavca to ublažiti.Bit će mnogo rijeđi. Ova voda je sposobna da  regeneriše  osiromašene elektrolite iz ljudskog organizma. Sok od kiselog krastavca je takođesavršen protiv dehidracije.Najvažnija uloga je da vraća osiromašeni natrijum i kalijum u razinu normale pri tome smanjuje druge negativne efekte.

Ukoliko imate problema sa želudačnom kiselinom poznato je da sok od kiselih krastavaca odma rješava taj problem.A pomislili  bi supruto jer je kiselo . Mislite da će još više izritirazi želudac . Sirće iz ovog soka će ublažiti brže nego tableta . Miks soli i sirćeta je efikasan kod uništavanja bakterije prisutne u sistemu. Ukoliko postoji bilo kakva bakterijska infekcija ova smjesa koja je dobar antioksidant pomoći će u njenom eliminisanju .

loading...