Ove biljke posjeduju svojstvo da ljudima osiguraju pozitivnu energiju. Također mogu pozitivno da utiču na različite životne aspekte: poboljšavaju financijsku situaciju, privlače sreću, iscjeljuju od različitih bolestite vas mire u svađi.

Vjeruje se kako prisustvo krasule (biljke novca) u sobi , pozitivno utiče na posao, a vlasniku donosi bolju zaradu. Pravi je izbor za urede, a u nekim azijskim zemljama se prenosi sa koljena na koljeno.

Lavanda – jedna je od drevnih simbola čistoće i ljubavi. Najbolji je lijek za sve one koji pate od nesanice, ako ste loše raspoloženi ili u depresiji. Izvanredno smiruje te pomaže da zaspite.

Ljekovita svojstva aloje mnogima su poznata, jer se ona često koristi u medicini i kozmetici. Ona je  poznata po tome  što ima veliki uticaj na zdravlje. U Rusiji je poznata kao “eliksir mladosti”, a  stari Egipćani su je nazivali “biljkom besmrtnosti”.

Za privlačenje sreće,te povećanje pozitivne energije preporučuje se da postavite jasmin u južnom dijelu prostorije.

Vjeruje se da je upravo spatifilum sobna biljka odgovorna za žensku dobrobit,jer ne nazivaju je uzalud – ženskom srećom. Od davnina su žene počele primjećivati da je postojanje Spatifiluma u kući, povlačilo za sobom dobre promjene, posebno u ljubavnim odnosima.

loading...