Da li na osnovu svojih asto karakteristika pripadate jednom od ova tri najinteligentnija znaka Zodijaka?

vjeznaa 5555

A to su Blizanci, Strijelci i Škorpije. Ovi znakovi su radoznali, pronicljivi i ono najvažnije inteligentniji od ostalih. Mnogi poznati naučnika je upravo rođeno u jednom od ovih znakova. Slučajnost? Mi to ne bismo tako nazvali!

Blizanci

Od malih nogu ćete ih moći prepoznati jer su jako radoznali i veliki ispitivači za svaku prepreku koja im se nađe na putu. Zbog interesovanja za „sve“ često se prepuste različitim naučnim oblastima, ali su najbolji u umjetnosti koja kasnije i prevlada. Gotovo uvijek su okruženi inteligentnim ljudima sa kojima mogu voditi konstruktivne razgovore, otuda i proizilazi njihova duhovnost i dovitljivost. Prililkom traženja partnera jako su probirljivi i traže one s kojima će moći pričati o svemu, jer ih prazne prče ne isupunjavaju.

Strijelci

Dosta sliče Blizancima jer su uvijek u potrazi za nečim više, zbog svog razdraganog duha djeluju dosta neozbiljno. Međutim neka vas to ne zavara jer su dosta pronicljivi i odlično znaju procjeniti situaciju. Društveni su i jako dobro znaju kako sa ljudima, zbog toga već i na prvo druženje počnu dobijati simpatije drugih. Među pripadnicima ovog znaka nalazi se  mnogo naučnika, a matematika i prirodne nauke su im jača strana. Nikada ne odustaju od ulaganja u sebe, pa čak ni dubokoj starosti.

Škorpije

Prkosni i intuitivni znakovi kakve više nećete naći u Zodijaku. Ne postoji niti jedna stvar gdje njihovo šesto čulo ne može prodrijeti i osjetiti nešto što im je prećutano. Ne vjeruju prvom utisku tako da u sve prodiru i traže neki dublji smisao. Ne pokušavajte njima da manipulišete jer to upravo oni rade, a također su odlični i u „provaljivanju“ tuđih namjera.

loading...