Fotografija dječaka smrznute kose i trepavica, koje je “zaradio” pješačeći do škole na temperaturi ispod nule, je brzo postala  viralna. Kinez Vang Fuman je uslikan sa ledom na obrvama,trepavicama, kosi i na tankoj jakni kada  je na temperaturi od minus 9 stepeni stigao do škole.

Vanga je slikala učiteljica pošto je do škole prešao njemu uobičajenih 4,5 kilometara u kineskoj provinciji Junan. Iza dječaka, za kojeg se pretpostavlja da ima samo 8 godina, vide se drugari iz odeljenja kako mu se smiju njegovim smrznutim obraščićima i rukicama.To je drugima ipak mnogo  tužno  jer možete zamislit  koliko je njemu  hladno kada se toliko ledi kosa .  Direktor škole u ruralnom dijelu Kine rekao je da Vang svaki dan do škole pješači više od sat vremena.

On je kako kažu”ostavljeno dijete”, čiji roditelji rade u gradu, daleko od svojih domova, upravo iz ekonomskih razloga.
Vang živi sa starijom sestrom i bakom i nikada i do sada nikada nije napuštao svoje selo. Direktor škole je objavio fotografiju na društvenim mrežama, nakon čega je hiljade ljudi širom svijeta podijelilo .”Hladno mi je dok idem u školu, ali nije mi teško” – reko je dječak .Takođe je rekoa kako sanja o tome da posjeti Peking jednog dana.

loading...