U nekim dijelovima Bosne i Hercegovine već je pao prvi snijeg, te su jesenji dani postali hladniji i započele su pripreme za predstojeću zimu. Sijeku se drva, nabavlja pelet, čuvaju se zimnice, a oni pametniji i štede novac za crne dane.

Ako želite da vam dom bude topliji u ovim hladnim danima, a da ne trošite dodatno novca, donosimo odlična 2 trika – praktična i jeftina. Oni koji su metodu isprobali i sami, kažu kako povećava toplotu kao da su u prostoriju stavili još jedan radijator!

Uz ove metode ćete također i smanjiti troškove, jer nećete više toliko morati zagrijavati prostoriju.

Prva metoda

Na zid iza radijatora zalijepite neki reflektirajući materijal (za to može odlično poslužiti alufolija za kućanstvo) Na ovaj način će radijator prestati bespotrebno grijati zid, te toplota više neće odlaziti kroz vanjske zidove i izravno će se u sobu reflektirati.

Druga metoda

Uzmite komad alu-folije i zalijepite je na komad kartona, tako da izvana bude sjajna strana, a potom karton postavite između radijatora i zida.

Okrenite stranu s folijom prema radijatoru – na ovaj način će se toplota “odbijati” od folijinu površinu i vraćati se u prostoriju.

loading...