Vjerovatno vam je druženje sa prijateljima nezamislivo bez vašeg omiljenog piva. Vjerovatno ste do sada čuli da pivo ima još mnogo funkcija osim u ulozi napitka. Zbog svog sastava pivo igra preveliku ulogu u očuvanju zdravlja i prirodne ljepote. Odlučili smo sa vama podijeliti par savjeta kako maksimalno iskoristiti čašu piva.

Da li ste znali da pivo hrani kosu i pomaže bržem rastu kose? Poznata je činjenica koliko pivo u svom sastavu sadrži vitamina, a važno je to povezati i sa činjenicom da je baš za rast i razvoj kose ključan B vitamin kojeg u sastavu piva ima najviše.POSLIJE OVOG PIVO NIKADA NEĆETE POPITI DO KRAJA 1

Dakle ukoliko sipate čašu piva na kosu a zatim dobro izmasirate pivo po korijenu kose te ostavite da djeluje oko pet minuta, već prilikom ispiranja hladnom vodom osjetit ćete razliku.

POSLIJE OVOG PIVO NIKADA NEĆETE POPITI DO KRAJA 2

Pivo vam isto tako pomaže da bolje spavate.

Već smo naučili da cvijet hmelja spada u osnovne sastoje piva, a osim toga svrstavaju ga u najjače sedative koji pomažu liječenju insomnije. Ukoliko imate problem sa snom operite vaše jastučnice istom količinom vode i piva i spavajte kao beba.

loading...