NA PRVI POGLED VAM MOŽDA NIŠTA NE ZNAČI OVAJ ČOVJEK, ON SE ZOVE HOSE MUHIKA, ON JE ČOVJEK KOJI SE BORIO ZA SVOJU DRŽAVU KAO RATNI VOJNIK, A ONDA JE TRUNUO U ZATVORU ČAK 14 GODINA GDJE SU GA SVI MUČILI, OSTAVILI DA TRUNE.

On vam možda izgleda kao obični farmer, istina, on jest farmer, ali kada vam kažemo ko je on ustvari, iznenaditi ćete se. On radi u državnoj zgradi Parlamenta u Urugvaju, u Montevideu. On nije nikakav čistač, niti domar, on je glavni u toj zgradi. On je predsjednik Urugvaja.

Pojavljuje se uvijek u čudnim odjevnim kombinacijama, nastavio je da živi svoj seoski život, ostao je skroman. On vozi i volskwagen Bubu, dok mnogi drugi predsjednici voze bijesna kola, odnosno njih vozikaju, Hose nema svog vozača.

Za njega važi kako je on jedan od najsiromašnijih predsjednika, a razlog leži u tome što on ukupno 90% svoje plate daje u dobrotvorne svrhe, a sebi i svojoj porodici ostavlja tek 10%. Hose živi na farmi pokraj Montevidea sa svojom suprugom i psom koji ima samo tri noge.

Na ovaj način je zadao veliki udarac ljudima, pokazao je čovječanstvu šta znači biti čovjek.

vojska-ga-je-ostavila-da-trune-u-zatvoru-paklenih-14-godina-kada-je-izasao-svima-se-osvetio-na-31-08-16-0 vojska-ga-je-ostavila-da-trune-u-zatvoru-paklenih-14-godina-kada-je-izasao-svima-se-osvetio-na-31-08-16-1 vojska-ga-je-ostavila-da-trune-u-zatvoru-paklenih-14-godina-kada-je-izasao-svima-se-osvetio-na-31-08-16-2 vojska-ga-je-ostavila-da-trune-u-zatvoru-paklenih-14-godina-kada-je-izasao-svima-se-osvetio-na-31-08-16-3 vojska-ga-je-ostavila-da-trune-u-zatvoru-paklenih-14-godina-kada-je-izasao-svima-se-osvetio-na-31-08-16-5

loading...