RIJEŠITE SE PRIRODNO MRLJA NA ODJEĆI: SVE ŠTO VAM TREBA JE OVO….

Pranje odjeće i nije najzanimljivija stvar na svijetu, ali bez obzira na to mi ga moramo prati. Postoje one mrlje koje je veoma teško, skoro pa i nemoguće prati. Za uklanjanje tvrdokornih mrlja morate koristiti skupocjene deterdžente koji će ih ukloniti. Danas vam donosimo savjete kako da na jeftin način uklonite tvrdokorne mrlje i uz to date svojoj odjeći dašak svjećine i čistoće. Za uklanjanje mrlja koristit ćemo nešto što svakodnevno koristimo a to je bijeli ocat!

U nastavku možete pročitati kako možete koristiti bijeli ocat za čistoću vaše odjeće!

Koristite bijeli ocat kao omekšivač
Budete li sipali bijeli ocat u mašinu za veš vaša odjeća će biti ekološki čistija i mekša, bijeli ocat je toliko efikasan kao omekšivač da će odjeća biti više mekša nego da ste koristili pravi omekšivač.

Bijeli ocat će vas rješiti mrlja od znoja
Ljeti kada se čovjek znoji više nego zimi na odjeći ostaju masne mrlje koje će bijeli ocat ukloniti bez problema zbog kiseline koja ulazi u njegov sastav. Budete li sipali bijeli ocat u vaš veš prije nego što krenete prati odjeću, svojstvo deterdženta će biti pojačano i pranje će biti učinkovitije.

Ovim eksperimentom osim što ćete dobiti bolje opšranu odjeću vaša odjeća će zadržati boju i na njoj se neće nalaziti razne hemikalije koje su veoma loše za kožu.

Rješit će vas tvrdokornih mrlja
Postoje li na vašem rublju neke mrlje koje ne možete ukloniti, potrebno je da potopite tvrdokornu mrlju u vruću vodu i koju dodate pola čaše ocata i tako ostavite da prenoći, sledeći dan operite veš kao i svaki drugi.

loading...