Ukoliko imate neugodne mitesere, onda i sami znate koliko je komplikovano pa čak i nemoguće  riješiti ih se. Iako danas postoji mnogo farmaceutskih proizvoda za čišćenje od mitesera, uvijek je bolje posegnuti za prirodnim rješenjem. Mi Vam danas donisimo odlično sredstvo za mitesere.

Da biste izbbjegli ružne upale koje nastaju nakon uklanjanja mitesera, preporučuje se njihovo uklanjanje pomoću tako zvanih antikomedonskih flastera. Ovi flasteri rade na principu ovlaži – nalijepi i otkini. Možete sami napraviti te flastere od tableta aktivnog crnog ugljena koje ćete pronaći apoteci i pomiješati ih sa limunovih sokom. Na ovaj način ćete stvoriti popularnu crnu masku okojoj svi toliko pričaju.

U prvoj fazi polimeri na flasteru se sjedinjuju sa miteserima. Prilikom skidanja miteer se odstranjuje iz pore u koži. Svakako je druga faza da očistite lice antibaskterijskim tamponom.

Da bi se prilikom njege kože sva upotrijebljena sredstva maksimalno unijela i iskoristila,, kožu treba tretirati vrlo nježno. Osnovne preparate za njegu nanesite na lice i čelo blagim krućžnim pokretima i lagano ih umasirajte.

https://i2.wp.com/2.bp.blogspot.com/-fpfVWF_5vWU/UECOQRKP2rI/AAAAAAAADjI/HcaCDNDZNjY/s1600/DSCN0897.jpg?resize=367%2C276

loading...