Kako se bliži vrijeme ljeta i kupaćih kostima ne postoji dama koja ne pomišlja na bolno i dosadno svakodnevno depiliranje a naroćito bikini zone. Brijanje definitivno nije idealno rješenje za ovo područje, a čak i ukoliko vršite depilaciju trakama to može izazvati razne osipe na ovom dijelu tijela. Ali kako bi bilo lijepo da jednostavno dlačice više tu ne postoje zar ne?

Mi vam donosimo jedan jednostavan trik za koji nećete morati davati basnoslovne sume novca a koji će vam pri tome pomoći da se riješite dlačica u potpunosti sa određeno dijela tijela. I dok bi u kozmetičkim salonima platile na stotine konvertibilnih maraka za ovo, zahvaljujući ovom receptu to možete dobiti gotovo besplatno. Ovaj trik djeluje na principu da korištenjem tanji dlaku, tako da prilikom svakog rasta postaje tanja i tanja, dok na kraju ne prestane rasti u potpunosti. Nakon što isprobate ovaj trik, sigurni smo da vam više nikada neće pasti na pamet da koristite brtivicu ili izdvajate velike sume novca za depilaciju.

Potrebno je da oko dvadeset ljuski oraha ispečete u pećnici te da nakon toiga sameljete u prah. Nakon toga sipajte vodu u isto te napravite jednu homogenu smjesu. Ostavite da odstoji 15 sati. Nakon toga nanesite na onaj dio tijela sa kojeg želite odstraniti dlačice i pustite da djeluje 30 minuta. Potrebno je postupak ponoviti 3 puta dnevno.

Slikovni rezultat za ljuska oraha

 

 

loading...