Ledene temperature su potukle  rekorde hladnoće u Nedjelju na sjeveroistoku SAD-a. Iako meteorološke prognoze predviđaju znatno blaže temperature sljede semice  prema brojkama američkih medija, ledene temperature su  do sada odgovorne  za smrt 22 osobe.

U Nedjelju je termometar pokazivao povijesno nisku temperaturu od -15 stupnjeva Celzija što se u NewYorku do sada nije  dešavalo. U zračnoj luci JFK  je vladao haos zbog otkazivanja i kašnjenja letova.Niti jedan međunarodni zrakoplov nije sletio na terminal 1 kamo stižu letovi Air Francea, Japan Airlinesa, Lufthanse i Korean Aira . Ukupno je otkazano 94 letova a 17 ih je preusmjereno.

U Bostonu je izmjereno čak -19 stupnjeva Celzija u Nedjelju ujutro, što nije izmjereno još od 7. siječnja 1986. Temperature bi  ipak trebale narasti  sljedećih dana.  Na istoku Kanade meteorološke službesu  proglasile  uzbunu od ekstremne hladnoće praktički posvuda. Pad temperature popratit će nove snježne oborine. Temperatura koja je u podne u Nedjelju još iznosila -20 stupnjeva Celzija u Quebecu i New Brunswicku trebala bi da poraste do -10 u Nedjelju navečer.

loading...