On je umro sam, bez ikoga u staračkom domu, a medicinske sestre koje su ušle u njegovu sobu su pronašle nešto, ispostaviti će se da će im to promijeniti živote. Svaki dan na hiljade pacijenata čekaju ili neki poziv ili umiru, jednostavno to se tako dešava, medicinske sestre se sa takvim stvarima svakodnevno susreću.

Jednog dana, dok su čistile sobu čangrizavog starca, koji nikada nije bio raspoložen prema osoblju su pronašle jedno pismo koje je on pisao. Pismo koje je možemo reći sve rasplakalo.

Napisao je pismo, koje je glasilo: Šta sestre vidite kada me gledate, sigurno vidite jednog čangrizavog i mrzovoljnog starca, koji ima čudne navike i velike oči. Mrzovoljan sam starac, ali ne i previše mudar. Gnjavim li hranu previše…

Sigurno mislite kako ja samo galamim i kako ne primjećujem ono što činite za mene, da mi pronalazite obuću, čarape majicu ili nešto slično… Sve ja to primjetim.

Ne brinite se, nisam ja baš tako čangrizav iako izgledam, ja sam u dubini duše cijenio vaše zalaganje. Hvala što ste me trpjeli sve vrijeme, čak i na moje negodovanje i galamu, vi ste bili poslušni.

loading...