Dječaku je osam godina davala mizerne količine hrane, kako bi uvjerila doktora da ima rijetku bolest…i na osnovu toga dobijala socijalnu pomoć, a potom trošila na luksuz i vlastite užitke.

Ruskinja Ljubov Korotkova, izgladnjivala je 11-godišnjeg Valerija Kondurova, samo kako bi dobijala socijalnu pomoć i dalje je trošila na luksuz. Dječaku kojem je bila skrbnica, davala je mizerne količine hrane, većinom ribu i zobenu kašu.

Mali Valerij težio je tek 12 kilograma u dobi od 11 godina, a visina je iznosila tek nešto više od 100 centimetara, što uglavnom karakteriše duplo mlađe dijete. U toj dobi je na sebi i dalje nosio odjeću iz sirotišta, prije nego što ga je Korotkova udomila, a dok je imao samo tri godine…

-Korotkova ga nije samo izgladnjivala, nego mu je i davala lijekove zbog kojih je imao stomačne bolove. Prevarila je doktore i registrovala dijete kao da je hendikepirano., izjavili su iz suda.

Bešćutna žena stekla je blizu 20 hiljada funti na ovaj način, što od humanitarnih organizacija, što od države… Sav novac koji je dobila, trošila je na vlastite užitke i luksuz.

Uspjela je sakriti svoje postupke od muža, a dijete ni u školu nije slala jer ga je, navodno, kod kuće podučavala.

Lyubov Korotkova (desno) zbog podnijete optužnice mogla bi otići u zatvor na 10 godina.

 

Zbog optužnica koje su podnijete protiv nje, za namjerno nanošenje štete zdravlju djeteta, može otići u zatvor na 10 godina.

Srećom, Valerij se oporavlja poprilično brzo i dobro.

 

 

loading...