Ovu aplikaciju svi imamo, a ne znamo za njene štetne posljedice… 

Nedavno ste nabavili predobar mobilni telefon, za koji biste se zakleli da je bio trostruko brži i da mu je baterija znatno duže trajala, onog dana kad ste ga tek kupili. U čemu je problem?

Vjerovali ili ne, probleme vam zadaje samo jedna aplikacija.

Džon Kocijer, ekonomista industrije mobilne telefonije, objavio je izvještaj u kojem otkriva da životni vijek baterije možete duplo prolongirati brisanjem samo jedne aplikacije.

Do ovog “otkrića” došao je nakon dužeg vremena korištenja mobitela Apple iPhone 7, za koji je pretpostavljao da ima dovoljno snažnu bateriju da cijeli dan izdrži. Ali, uskoro je saznao da je od svih aplikacija, Facebook većim dijelom bio odgovoran za to što mu se baterija značajno praznila.

Budući da svi koristimo drukčije svoj telefon, i nisu nam toliko važni procenti iskorištenosti baterije, ali dovoljno je reći kako sve aplikacije zajedno mogu potrošiti svega nekoliko procenata više od ove jedne aplikacije.

 

Nesumnjivo, aplikacija za Facebook zaista mnogo troši bateriju i u tom smislu nije optimizovana, što je jako neobično, obzirom na to da je najkorištenija.

loading...