Američki predsjednik još od malih nogu ni za što drugo nije znao, osim za luksuz. Svjetskoj javnosti je bio poznat dosta prije nego što će biti izabran na čelo SAD-a. On je još sedamdesetih godina prošlog stoljeća ušao u preduzetništvo, nakon što je naslijedio od oca posao, i veoma mu je dobro išlo. Tako dobro da je bio među najuglednijim biznismenima koji su posjedovali velike lance hotela širom Sjedinjenih Država, ali i svijeta.

Ali, kako je njegovo djetinjstvo izgledalo?

Roditelji su mu otac Fred, koji je iz Njemačke došao u Ameriku, i majka Meri En, imigrantkinja iz Škotske, te je u imigrantskoj porodici rođen.

Živio je u Kvinsu od rođenja, koja je sad za agencije za izdavanje nekretnina prava poslastica, jer je za više od 700 dolara za noć dostupna svim zainteresovanim turistima ili stanarima.

Otac Fred je još prije 70 godina u drvena vrata urezao ponosno njihovo prezime, kao da je slutio da će se to prezime naći na najpoznatijim lokacijama.

Preko 230 kvadrata lijepe kuće opremljeno je skupim sanitarijama, namještajem i aparatima, a određeni dijelovi kuće, poput njegove dječje sobe, ostali su potpuno autentični.

 

Kuća posjeduje dvorište, kamin i biblioteku, nalazi se na dva sprata, a sva stolarija je od najkvalitetnijeg drveta izrađena.

U vrijeme njegovog djetinjstva, ovakva kuća se velelepnom rezidencijom smatrala i na ovakvoj imovini su porodici Tramp svi zavidjeli.

loading...