MARIJAN DŽON MARKUL JE DAVNE 1955.GODINE UŠAO JEDNOG DANA U KANCELARIJU FBI I ISPRIČAO ŠOKANTNU PRIČU KOJU SU MNOGI UZELI SA REZERVOM. U FBI ZABILJEŠCI IZ 1955.GODINE STOJI KAKO ČOVJEK KOJI SE PREDSTAVLJAO KAO JOSIP BROZ TITO NIJE PRAVI MARŠAL, NEGO JE TO BIO NIKOLAJ LEBEDEV KOJI JE VODIO SFRJ, DOK JE PRAVI TITO NESTAO 1937.GODINE U RUSIJI.

1909.godine je rođen u Livnu Marijan Markul, a on se u S A D doselio 1936.godine. Pošto je služio u američkoj vojsci u drugom svjetskom ratu, on je dobio i američko državljanstvo 1944. godine. Kada je riječ o izvještaju iz FBI, nisu sigurni koliko su tačne ove tvrdnje, ali su tu informacije kako bi ispitali ovaj slučaj.

On je socijalista i on želi da pomogne S A D, da se niko ne poigrava sa njima. Prvi sastanak koji su imali Markul i Tito je opisao ovako. Sreli su se 1955. godine i pravi Tito je bio neobrazovan i nije znao svirati klavir, dok je lažni Tito bio obrazovan, nimao je sve prste na broju, što pravi maršal nije imao. Lažni Tito je znao svirati i klavir.

loading...