TAJNI ELIKSIR LJEPOTE ŽENA IN JAPANA – EVO ŠTA KORISTE KAKO BI IZGELDALE MLADOLIKO I ZDRAVO…

Vjerojatno ste čuli da većina žena u Japanu se smatra da su lepe i mlade zbog misteriozne supstance. Zapravo, ta je misteriozna supstanca poznati japanski pirinač i obiluje brojnim korisnim svojstvima! Ova riža je bogata supstanca pod nazivom “skvalen i linolna kiselina”. Ove kiseline imaju vrlo snažna antioksidantna svojstva i oni također imaju sposobnost da stimulišu stvaranje kolagena, koji ima sposobnost da smanji bore.

Skvalen je supstanca koja se nalazi u pirinaču. Ova supstanca može zaštititi kožu od svih štetnih efekata uzrokovanih suncem .Riža je bogata ” gama orizanol “, koji ima sposobnost da smanji nivo holesterola i zaštititi srce. Riža također ima obilje vitamina E. Ova korisna svojstva od riže su i naučno dokazana. Riža vam može pomoći da pomladite vašu kožu u vrlo kratkom vremenskom periodu.

Ovdje je poznati japanski recept koji će vas oduševiti!

Potrebne sastojke:

  • 3 kašike riže
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica mlijeka

Pripreme:

Priprema ovog lijeka je vrlo jednostavno i laka. Prvo, kuhati rižu za oko 2 minute. Zatim procediti i čuvati vodu u kojoj je riža kuhana za kasnije. Dodajte jednu kašiku toplog mleka i jednu kašiku meda u pirinač. Sada, sve sastojke pomiješati zajedno. Stavite ovu masku na očišćenu kožu dok se ne osuši. Zatim, operite lice sa vodom u kojoj je kuhana riža.

loading...