Američki mediji su prenijeli detalje nezapamćenog slučaja u kojem je glavni akter priče žena od imenom Dejša Hargrejv . Ona je samo željela da zna zašto će direktor škole dobiti povišicu, a ne ona kao i ostali profesori. Ona je to doživjela kao nepravdu.

“To je bio šamar za sve ostale ardnike u školi . Uvreda je da direktor dobije više novca a profesori ne, radnici u kantini, domar i čistačice isto ne . Mi radimo za  malo novca i pritom uspjevamo da ispunjavamo sve što se od nas traži. Na kraju se nagrađuje neko sasvim  drugi? To je zaista tužno…tužan je ovo dan za profesore ” – njene su riječi .

Članovi upravnog odbora školesu tada rekli  Hargrejvovoj da je povod sastanka rasprava o novom ugovoru direktora a ne o platama uposlenih.

“Znači ovo što sma pitala je protiv pravila  – pitala ih je ponovo profesorica nakon čega  je jedan policajac uhvatio za ruku. – Ne činite mi to – odbrusila mu je “. On joj je rekao da mu je naređeno  da je odvede van prostorije za sastanke. Hargrejvova je nastavila da dobacuje upravnom odboru nakon čega je policajac čim je izveo u hodnik oborio na zemlju i stavio joj lisice.

Član upravnog odbora Entoni Fontana je izjavio  medijima da je Dejša Hargrejv izgubila kontrolu nad svojim ponašanjem i da je zaista preterala.

loading...