UZ OVU DETOX VODU IZBACITE SVE TOKSINE IZ ORGANIZMA – UZ TO I SMRŠAJTE…

Najbolji način da se izbace toksine, jeste jednostavno: puno, puno vode. Ali ti ne treba da pijete samo običnu, jer mi imamo rješenje! Možete dodati malo okusa, kao i sa ovim ukusnim dodacima, koji može detoksificirati čitav organizam, povećati metabolizam i možete izgubiti na težini. Vrlo je popularan i moćan napitak i zove Detox voda. Sve što je potrebno je: limun, krastavac, đumbir i svježe mente.

Lemon:  limun pomaže da se očisti i alkalizuje tijelo, djeluje protiv bakterija koje uzrokuju akne, tako da revitalizira kožu. Limunska kiselina djeluje dobro na probavu, sprečava grčeve i balansira kiseline u želucu. Pomaže kod depresije borbe. Obnavlja stanice kože i na taj način pomaže u lečenju i oporavku rana (ako postoje na koži). Također, pomaže kod lošeg zadaha, upale zuba i poslastica rane u ustima.

Krastavac: Dodavanje nekoliko kriški krastavca sa svojom vodom čini odličnu hidrataciju, a krastavac sadrži anti-upalna svojstva.

Đumbir:  pikantni koren pomaže očistiti sve iz vašeg sistema, pomaže u varenju, i stanjenju stomaka. Pomaže u borbi protiv nekoliko vrsta raka, smanjuje bolove reumatoidnog artritisa, smiruje upalu (ili, otečene) mišiće, pruža olakšanje za stomačne tegobe i opušta i umiruje trakt.

Menta:  Dodaje dodir slatkoće bez potrebe šećera za vodu, i to također pomaže smiriti želudac i pomaže u varenju.

Priprema:

Dodajte kriške krastavca, pola limuna, i nekoliko liski biljke mente (sviježe) i do 1,5 litre hladne vode. Također dodajte izribani đumbir, oko jednog komada korijena đumbira.

Ispunjenje:

Pijte ove vode u toku dana. Trebalo bi piti 1,5 litre, svaki dan.

loading...