Trenutno jedan od najvećih problema mu je gdje pronaći adekvatne odjevne predmete.

ffkjsfklwdlwwčl

Iako je osmogodišnjak njegova visina već prelazi dva metra – Karan Sing iz Indije najviši je dječak na svijetu.

Dječak se rodio kao najveća beba na svijetu sa visinom od 60 centimetara i težinom od skoro sedam kilograma. Iako je drastično veći od svojih vršnjaka Karan ističe da bi želio još rasti, kako bi svoje roditelje učinio ponosnijim.

Mada njegova visina za tamnošnje stanovništvo nije bila veliki šok upravo jer je njegova majka Svetlana najvisočija žena u Indiji i profesionalni je košarkaš njena visina doseže čak 2m 18cm, a otac Sandžaj je samo za nijansu viši od sina.

Otac ističe da dječak uzima posebnu ishranu, koristi suplemente i živi zdrav život, ali i da smatra kako njegova porodica ima problem sa viškom hormona rasta.

Dječak redovno posjećuje endokrinologa i kako roditelji ističu nema nikakve zdravstvene probleme, Karan ima odličnu kondiciju i sve u njegovom životu funkcioniše sasvim normalnom ističe ponosni otac.

Iako njegova visina dozvoljava da stane rame uz rame sa bokserskim šampionom Vladimirom Kličkom on ipak bira da na kraju školskih obaveza se igra sa vršnjacima, uobičajenih dječijih igara. Od pete godine se aktivno bavi košarkom, a uzor mu je naravno njegova majka. Također voli nauku, te ističe da ga njegova visina ni u čemu ne sputava, jedina želja za sada mu je da preraste i svoju majku.

Karan je u Ginisovu knjigu rekorda ušao čak dva puta. Prvi put kao najveća rođena beba, a sada kao i najveći dječak.

loading...