VEĆINA VAS IMA OVU BILJKU U DVORIŠTU: A NISTE ZNALI DA LIJEČI ĆELAVOST I OPADANJE KOSE…

Ruzmarin je biljka koje je u Grčkoj narodnoj medicini dobila široku primjenu. O tome govore i mitovi da su ruzmarin Grci poklanjali njihovoj boginji Afroditi.

U posljednje vrijeme na našim prostorima ruzmarin je bljka za koju se čuje na svakom ćošku.

U sastavu ruzmarina mogu se pronaći supstance koje usporavaju starenje. Jak je antioksidans. Ruzmarin je veoma bogat flavonoidima, poboljšava cirkulaciju. Ruzmarin ima sposobnost da ojača krvne sudove. Prilikom glavobolje, stimulacije rasta kose ali i poboljšanja pamćenja možete koristiti ruzmarin.

Jak je dobar u sprečavanju i gomilanju peruti jer njegov ekstrakt potiče odgovarajući protok krvi do samog vlasišta.

Važno je napomenuti da se ulje od ruzmarina ne preporučuje djeci, dok ga trudnice mogu koristiti ali u znatno malim količinama.

Ruzmarin može sprječiti bolove koji nastaju usljed bolovanja od reuma. Obloga koja se pravi od ruzmarinapravi se tako što se stavi 20 g ruzmarina u 100 ml alkohola i takav pripravak treba da stoji nekih 20 dana. Posle toga potrebno je smjesu rastvoriti po 15 do 20 kapi u čaši vode.

Kako biste potakli rast kose uz pomoć ruzmarina apravite smjesu od 50 ml ulja od badema i 6 kapi eteričnog ulja od ruzmarina pomješano sa 6 kapi eteričnog ulja od lavande te 3 kapi eteričnog ulja od žalfije. Pored toga što će vam ovaj serum pomoćo sa rastom kose on ima i jako ugodan i prijatan miris. Važno je napomenuti da je serum potrebno nanositi ravnomjerno.

loading...