DO KRAJA OVE SEDMICE MOŽEMO DA OČEKUJEMO SUNČANO VRIJEME SA POVREMENOM NAOBLAČNOSTI S VREMENA NA VRIJEME. PRVOG DANA ĆE BITI SVE U REDU, ALI DRUGOG DANA VIKENDA MOŽEMO DA OČEKUJEMO DA ĆE JEDNA FRONTA SA SJEVEROZAPADA DONIJETI NAŠEM REGIONU VELIKE PADAVINE, A TEMPERATURE ĆE BITI SIGURNO NIŽE OD 16 STEPENI CELZIJUSA.

Što se tiče današnje temperature, ona može da iznosi od 19 do 25 stepeni Celzijusa. U nedjelju će biti malo hladnije, ali tek od večeri možete da očekujete padavine, kiša koja će biti propraćena grmljavinom.

U većem dijelu Balkana možete da očekujete naoblačenje u ponedjeljak sa mogućom kišom. Na planinama je moguć i mali snijeg. Što se tiče temperatura, ona će biti prosječna od 8 do 12 stepeni, dok će na južnim dijelovima iznositi od 11 do 16 stepeni Celzijusa.

Ako je vjerovati sinoptičkim kartama, ovo će trajati možda dva dana, a onda se opet očekuje stabilno vrijeme do kraja iduće radne sedmice, kada nas opet očekuje nestabilno vrijeme tada sa jakim padavinama i velikim snijegom. Padavine će biti najviše izražene u zapadnim dijelovima.

Zato, pripremite se dobro za ovakve stvari, kako ne bi bilo da ste iznenađeni. Polako, počnite da vadite jakne zimske i kapute iz ormara, kao i čizme. Pripremite se za ovaj hladni period.

 

loading...