ZNATE DA JE DOBAR PROTIV GLAVOBOLJE: ALI OVE UPOTREBE ASPIRINA SIGURNO NE ZNATE…

Aspirin je doslovno spasilac kod prehlada, mamurluka, glavobolje ali te tablete nude mnogo više pored medicinskih svojstava. Saznajte na koje sve načine možete iskoristiti aspirin.

Podmlađivanje kože

Salicilna kiselina je njegov sastojak a pomaže kod smanjenja oteklina, akni i crvenila jer uklanja mrtvu kožu i ulje. Zdrobite 5 tableta, izmiješajte sa 1/4 šolje vode i žlicom meda. Nanesite na kožu na bar 10 min pa isperite mlakom vodom.

Cvijeće će duže trajati

Svježe ubrano cvijeće i biljke poslije nekog vremena gube na svojoj ljepoti. To je zato što stvaraju plin etilen i propadaju polako, ali ukoliko dodate izmrvljenu tabletu u vodu, mnogo će duže trajati.

Vraća kosi prirodnu boju

Hlorirana voda negativno utječe na boju kose, naročito ukoliko vam je svijetla kosa. Istopite 5-6 tableta u čaši mlake vode. Utrljajte na kosu i ostavite 10-15 min.

Za bolne žuljeve

Omekšajte tvrde žuljeve na stopalima – izdrobite 5-6 tableta u prah i izmiješajte sa pola žlice limunovog soka i vode. Nanesite na zahvaćena područja, stopala zatim umotajte u toplu tkaninu i prekrijte plastičnom kesicom. Ostavite da djeluje nekih 10 min, uklonite tkaninu i kesu, izribajte pomoću plavog kamena.

Perut

Izmrvite u prah 2 tablete i umiješajte u šampon koji inače koristite. Ostavite 1-2 min i šamponirajte kosu.

Ujed insekta

Smanjite upalu tako što ćete vatu potopiti u vodu i time prekriti tablete.

loading...